21 Ocak 2013 Pazartesi

Adalet Uzman Yardımcısı Maaşı

Adalet Bakanlığı uzman yardımcılığı kadrosuna ilk defa alım yapıyor.
Ne iş yapacağını ve ne kadar maaş alacağı hakkında tahmin etmek zor.
Toplamda 160 uzman yardımcısı alımı yapacak.
Muhtemelen bilişimciler UYAP da çalışacaklar diğer hukuk-işletme vb. meslek grublarında hakimlere yardımcı gibi olacağı düşünülebilir. Taşrada ve adliyelerde çalışabilirler.
Alacakları maaş ortalama 3bine yakın olur. Adalet uzman yardımcılığı kadrosundan adalet uzmanı kadrosuna geçmek 3 yıl sonra olur ve doktora tezi gibi bir tez hazırlayıp kabul ettirmeniz gerekiyor. Sınava da tabii tutyorlar. Eğer Adalet Uzmanı olabilirseniz maaşınız 4bine çıkacaktır.
Stresli bir iş olacağı tahmin ediliyor. Sorularınız varsa cevaplayabilirim, bilgim var biraz.

26 yorum:

  1. Merhaba,

    Bu maaşlara ikramiye dahil mi? Yoksa yıllık 4 ikramiye ekstradan veriliyor mu?

    YanıtlaSil
  2. İkramiye nereden çıktı bilmiyorum ama öyle birşey yok. Net maaşlar bunlar. Eskidendi adalet bakanlığında ikramiyeler, ek ödemeler. Şimdi verilmiyor maaş harici hiçbirşey. Yemekleri bile günlük 7-8 lira veriyor çalışanlar.

    YanıtlaSil
  3. acaba uzmanlık tezini veya sınavını veremeyenler için nasıl bir prosedür işleniyor?

    YanıtlaSil
  4. uzmanlığını veremeyenlere bir hak daha tanıyor olabilirler. Ama normal şartlarda işten atılma olabilir.

    YanıtlaSil
  5. inşaat mühendisleri hangi birimlerde ne tür bir iş yapıyorlar bilgin var mı admin

    YanıtlaSil
  6. İnşaat mühendisleri muhtemelen adliyelerin ve adalet bakanlığının yeni binalarının yapımında yönetim ve denetleme aşamasında karar alıcı olarak görev yapacaktır. Ayrıca binalara eklenmesi düşünülen ekler için danışma yeri gibi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaat Mühendislerini inşaat davalarında danışman olarak istihdam edeceklerini zannediyorum.

      Sil
    2. Mühendis kontejyanı için 6 kişi alınması öngörülmüş. Benim P8 sıralamam 367, P3 sıralamam 2670. Mülakata çağrılma ihtimalim var mıdır bşlen var mı.

      Sil
  7. Taşrada çalışabilirler demişsiniz. Bunu bilişim harici olan uzmanlıklar için mi dediniz? Ben bilişim ya da genel ayırmadan bakanlığı aradığımda; uzman yardımcıları merkez kadrosudur, Ankara'da görevlendirilecek dediler. Taşra hakkındaki sözleriniz kesin mi? Çünkü benim başvurum bu duruma bağlı.

    YanıtlaSil
  8. ben de inşaattan baswurmayı dusunuyorum fakat aklımda sorular war... eger cewaplayabılırsenız sewınırım. en fazla merak ettıgım sey calısma yerı ankara dısı olabılır mı ? bunun dısında uzman olmadan yanı uzman yardımcısıyken askere gıtmemıze ızın werırler mı ? sımdıden tesekkur ederım

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, TAŞRA meselesi bilişimciler için geçerli değildir. UYAP merkezinde çalışma ihtimalleri çok yüksek. Zaten taşrada işleri yok. Taşra bilişim dışı kadrolar için sadece bir ihtimal.

    YanıtlaSil
  10. İnşaat mühendisleri de muhtemelen ankarada olur. askerliğe izin verme konusunu bilmiyorum, ilk giren uzman yardımcıları olacağınız için yeni alınacak bir karar olur. uzman yardımcılığında askerlik otomatik tecil ediliyor bu arada.

    YanıtlaSil
  11. merkez kadro dıye bılıyoruz ama taşra demişssiniz

    YanıtlaSil
  12. Sınav 18 Mart-8 Nisan tarihleri arasında olacakmış peki sözlü sınavı kazananlar ne zaman açıklanır bir bilgin yada tahminin var mı?

    YanıtlaSil
  13. bende ınsaat muhendısıym , haftanın 3 4 gunu ıl dısında calısacaklarmıs bunun dogrulugu nedır ?

    YanıtlaSil
  14. bende ınsaat muhendıslıgıne basvurdum yalnız aklımı kurcalayan soru su : haftanın 3 4 gunu ıl dısında calısacaklarmıs bunun dogrulugu nedır ?

    YanıtlaSil
  15. İnşaat mühendisliği için il dışında olma ihtimalleri var, çünkü mantıken Adalet Bakanlığı'nın illerdeki binaları ile ilgili çalışmalarınız da olacaktır.
    Ama bunun seyahat dezavantajı dışında ücretinize harcırah olarak da yansıyacağını unutmayın.

    YanıtlaSil
  16. harcırah olayı tamam da her hafta 3 4 gun olması dogru degıldır herhalde ..bu durumda ayın yarısında ıl dısı gorevı oluyor bu kadr fazla olacagını sanmıyorum

    YanıtlaSil
  17. harcırah olayı tamam da her hafta 3 4 gun olması dogru degıldır herhalde ..bu durumda ayın yarısında ıl dısı gorevı oluyor bu kadr fazla olacagını sanmıyorum

    YanıtlaSil
  18. harcırah olayı tamam da haftada 3 4gun ıl dısı gorevı abartılı yanı soylenenler dogru degıldır sanırım.. ayın yarısı ıl dısında gececk demek oluyo gorevlendırmeler bu kadr fazla mı olacak ?

    YanıtlaSil
  19. Haftada 3-4 gün abartı gibi evet. Ayda bir olması en mantıklısı, o derece çok olacağını düşünmüyorum. Ayrıca uzman yardımcılığı bir eğitimdir, en azından 3 yıl o kadar çok seyahat olmasa gerek.

    YanıtlaSil
  20. adalet bakanlıgı ılk defa uzman yardımcısı aldıgı ıcın soylenenlerın dogrulugu tartısılır hem dedıgınz gıbı kadro uzman yardımcılıh-gı bu kadr seyehat anlamsız olur..tesekkur ederım saolun

    YanıtlaSil
  21. adalet bakanlıgı ılk defa uzman yardımcısı aldıgı ıcın soylenenlerın dogrulugu tartısılır hem dedıgınz gıbı kadro uzman yardımcılıh-gı bu kadr seyehat anlamsız olur..tesekkur ederım saolun

    YanıtlaSil
  22. Uzman yardımcısı tayin olabiliyor mu tayin durumu nasıl bilgi verebilir msiniz

    YanıtlaSil
  23. Uzmanlık ve yardımcılığında genelde tayin durumu yoktur, çünkü merkez kadroda yani Ankara'da bulunur çok az kurumun uzmanları tayine tabiidir(maliye gibi)

    YanıtlaSil
  24. iyi günler.
    benim öğrenmek istediğim konu şu. ben hukuk son sınıf öğrencisiyim. aynı zamanda adliyede katip olarak çalışmaktayım. 36 yaşında olduğum için hakimlik sınavına giremiyorum. avukatlık stajını yapıp avukat olmak istiyordum. fakat staj için istifa gerekliliği benim kafamı karıştırıyordu.
    Sınavlarda başarılı olan adaylar,
    daha etkin ve uzun ve ciddi bir
    staj görecek. adli hizmet uzmanı
    olarak 5 yıl çalıştıktan sonra
    başarılı olanlar, avukat, hakim,
    savcı olabilecekmiş. bu konuda bilgi rica edebilir miyim. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....