31 Aralık 2014 Çarşamba

Karayolları Mühendis Maaşı 2015'te Ne Kadar?

Karayolları Genel Müdürlüğü ilk defa açıktan atama yaparak Mühendis alım ilanına çıktı.
Kpss 70 üzeri alanların başvurabileceği kadrolar için birçok mühendislik dalından başvuru yapılabiliyor.
Başvuranlar arasında yapılan sıralama sonrası sadece sözlü mülakata tabii tutulacak mühendisler, sınavı geçtikleri takdirde 657 ye tabii B kadroda, kadrolu mühendis olarak işe başlayacaklar.
Karayolları Genel Müdürlüğü Mühendislerinin arazi ve seyahat gibi ek harcırahları yer ve bölgeye göre değiştiği için o kalemleri maaş hesabına dahil etmezsek 2015 yılında bekar bir mühendisin alacağı maaş 3100 lira cıvarında olacaktır.
Herkese başarılar.

91 yorum:

  1. Biri bu tabloyu hazırlayanı bulup işten atsın. Yanlış yazmanın da bir adabı var."Şehir vo Bolgo mozun olmak" nedir ya:)

    YanıtlaSil
  2. 2 tane kimya teknisyeni nedir ya zaten kasım atamasında 1 kişi bile kadro açılmadı açıktan atamalarda biraz kadro verilse en azından.

    YanıtlaSil
  3. yav kardeşim gönderceğin şehri de yazsana millet ona göre başvurusunu yapsın. her ilan ayrı bir muamma.

    YanıtlaSil
  4. İnşaat mühendisliği için başvuru yapacağım ama hangi ilde çalışacağım açıklanmamış. Eğer iller bana uygun değilse mülakata gitmemin de bir anlamı yok. İllerin de açıklanması gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. 2014 yılı KPSS de KPSSP94, KPSSP93, KPSSP3 puan türlerinden (70) ve üzeri puan almış olmak derken herhangi birinden 70 almış olmak yeterli mi demek istenmiş?

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar KGM hiç inşaat teknikeri almıyorumu ya bu nasıl bir iştir bütün iş tecrübem otoyol üzerine ama başvuramıyorum acaba 15 nolu tekniker alanına başvurabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  7. kimya teknisyenlerini ankarada bulunan araştırma ve geliştirme merkezi laboratuarlarında çalıştırıcaklar herhalde.yani atanacağı yer ankara büyük ihtimal.taşralarda kimya teknisyenine ihtiyaç varmı.bilgisi olan varmı??

    YanıtlaSil
  8. Kurumun sadece muhendise ihtiyaci yok heralde...

    YanıtlaSil
  9. Bu nasıl iş anlamak mümkün değil. Sayın yetkililer diyor ki biz sizi istediğimiz yere yollarız böyle bir şey söz konusu olamaz. atama yapılacak illerin açıklanması lazım. Yoksa objektiflikten söz edilemez. herşey şeffaf olmalı. Bu milletin bu gençlerin güvenini sarsmayın. karayolları gibi köklü bir kurumun bu kararını tekrar gözden geçirmesi gerekir. Aksi takdirde şaibelerle dolu bir atama süreci olur..

    YanıtlaSil
  10. 78 çok ama çok az bir rakam.. bu sayının 378 olması lazımdı.. 2014 yılı bütçe kanununa konulan hüküm ile kurumların bir önceki yıl boşalan kadrolarının yarısına atama yapma hakları kaldırılmıştı. Kurumlar, 2014 yılında sadece kendilerine tahsis edilen açıktan atama izni ile yetindi. Kendi içinde ünvan yükseltme sınavları ile bu durumu çözmeye çalıştılar.. 2015'te bu durumun daha beter bir hal alacağı aşikar.. Yazık bize ki öğretmen arkadaşlar kadar olamıyoruz..

    YanıtlaSil
  11. Matematikçilerin çalışma şartları nelerdir yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
  12. ulaştırma derken benim böümüm otomotiv teknolojisi ve bu bölüm motorlu taşıtlar ve ulaştırma teknolojisi adı altında da geçiyor şimdi ben buna başvurabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  13. Bu ne ya 78 nedir nerde inşaat teknikeri aldınız aldınız bu zamana kadar açıktan alıma dönünce niye alınmıyor bu açıktan alımların pis kokusu sonradan çıkacak arkadaşlar madem açıktan alacak insanları 15 dk mülakatta tanıyacak niye kpss ye giriyoruz ben bunları Allah a havale ediyorum hakkımı helal de etmiyorum

    YanıtlaSil
  14. şöyle bir göz atayım dedim kgm de çalışan biri olarak:)
    gülmekten öldüm.Orman müh.diyekadro yok ki kgm de.hem iş te yok..
    şimdiye kadar alınmayan kadro ,olmayan kadro bir anda oldu.
    yazk bu devletin parasına insanların emeklerine...
    o kişilerde belli zaten mülakat oldugu için.
    allahtan 2011 de kpss ile girdik yoksa işin yoksa mülakattaki dallamaların şaçma sapan sorularından sonra elenecektik...

    YanıtlaSil
  15. kpssp94, kpssp93, kpssp3 puan türlerinden (70) ve üzeri puan almış olmak.. hepsınden mı ??

    YanıtlaSil
  16. benim anladığım hangi puan türünden gireceksek 70 ve üzeri almış olmak mühendis için p3 teknisyen için p94 geçerli

    YanıtlaSil
  17. bu alımlara müracat edecekler lütfen hakkınız yedirmeyin mülakatlı alımlarda kamera kaydı isteyin mülakatın tamamını kayıt edilmesini talep edin ve kamera kaydına itiraz edebilesiniz hatta kamera kaydının kopyasını yanınızda flaş bellek götürüp isteyin bu en doğal hakkınız bu konuda danıştayın kararı var.

    YanıtlaSil
  18. iller neden belli değil bunu nasıl öğrenebiliriz acaba?

    YanıtlaSil
  19. Dayım yok olsaydı kazanırdım

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşlar kgm'nin sitesindeki İlk Atama Başvuru Formu nu bulabildiniz mi? Link atarmısınız?

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Arkadaşlar, yeni yılınız size şans ve mutluluk getirsin inşallah. benim bir sorum var ben Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı mezunuyum. 15. sıradaki teknikerlik alanına tercihte bulunmak istiyorum ancak Önlisans Ulaştır programı mezunu istiyor ben yukarıda belirttiğim gibi Ulaştırma Bölümünün Deniz ve Liman İşletmeciliği mezunuyum başvuru hakkım var mı? Lütfen yardımcı olur musunuz???

    YanıtlaSil
  22. kgm.gov.tr den 19 ocak itibarı ile başvuru yapabiliyoruz benim anladığım,başka bir fikri olan var mı ?

    YanıtlaSil
  23. resmi sitede formu bulamadim ben de, ilan orda da var fakat ilk atama formu gorunmuyor. yardimci olabilecek var mi?

    YanıtlaSil
  24. Israrla tekniker veri tabanı tekniker veri tabunı tekniker veri tabanı sağlıkçı alıyorsunuz ya şu mübarek günde aldığınız bedduanın haddi hesabı yok hepiniz mahvolacaksınız.Hala bir tane önlisans işletme veya 3001 ilanı çıkmadı .Allah ya Kahhar adıyla kahretsın bıze kadro açmayanları ve buna sevınenleri.

    YanıtlaSil
  25. karayolları genel müd. de matematikci ne iş yapar bilgisi olan yazabilir mi?
    bir de maası ne kadar?

    YanıtlaSil
  26. 19 Ocak'ta kurumun kendi sayfasında ilan edilir. Şu anda yapılacak bir işlem yok

    YanıtlaSil
  27. Karayolları bile 5 makineci alıyor puanım 87 ama önümde 500 makineci var bu demek oluyor ki bu atamalarla bizim hiç şansımız yok binlerce öğretmene yatırım yapılıyor şu ara peki biz ne yapalım özel sektörde asgari ücretin 1000 tl olduğu Türkiye'de bize 1200 tl teklif ediliyorsa çalışalım mı işsiz mi kalalım ben karar veremiyorum
    Yazık çok yazık

    YanıtlaSil
  28. Sayın Görkemmmm sorunlarınızın cevabı zaten yorumunuzda var siz 500. sıradasınız yani diğer kişiler sizden daha fazla puan almışlar ki sizi geçmişler her hangi bir birey size siz 500. sırada iken 10. yada 1. sıradaki kişinin suçu nedir o zaman size sırasını vermesi için. Çalışmalarının emeğini alacaktır. Ayrıca atamalar devletin açık kadrolarına göre ve ihtiyaç karşılama açısından yapılır gerçek bir araştırma ile bu bilgileri sizin de edinebileceğinize inanıyorum. Halkı boşuna kışkırtmaya ve isyanlara sebep olacak ithamlarda bulunmayın lütfen.

    YanıtlaSil
  29. ulaştırma hizmetleri mezunu olmanız gerekiyor.

    YanıtlaSil
  30. Kimya teknisyeni olarak başvuru yapmayı düşünüyorum ama kontenjan çok az , ayrıca hangi il veya hangi ilçe de görev yapılacak neden yazmıyor anlamış değilim bu konuya açıklık gelmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  31. arkadaşım ben suan kgm arge labında bit kar t.eleyim. %96 ihtimal kimya labaratuarina teknisyen olarak gelirsiniz(başarılı olmanız takdirde.) Araştırma ve geliştirme daire başkanlığı geçici bir süreliğine Eskişehir yolu 30. km ye taşindi fakat yeni binamiz Yücetepede yapiliyor suan. Tekrar merkeze döneceğiz taşra geçici bir süreliğine bizim için. Calişacağın yer sessiz sakin çalişma arkadaşlarin cok değerli insanlar gerçekten.

    YanıtlaSil
  32. Tabi bilmez miyiz yıllarca öğretmen ataması yoktu da bu yıl mı binlerce öğretmene ihtiyaç oldu? Geçmiş yıllarda yüksek puan alan öğretmenlerin ne suçu vardı bekledi de şimdi düşük puanlılar gidiyor bu biz mühendisler için de geçerli belki 10 yıl sonra binlerce yatırım da bize yaparlar ama şu an millet zaten görüyor durumu ve 87 puan başarılı olmak için yeterli bizce siz ihtiyacınız yok diye böyle rahar yorum yapıyorsunuz galeyana gelen de yok olsa böyle olmazdık !

    YanıtlaSil
  33. arkadaşlar kgm nin yapacağı bu alım osym nin yaptığı genel atamalar gibi mi?Kazanırsak kpss puanının geçerliliği bitiyor mu?

    YanıtlaSil
  34. Arkadaşlar KGM daha sonraki zamanlarda alım yaparmı acaba bu alımda hiç inşaat teknikeri alınmadı çünkü daha önceki yıllarda alıyordu çünkü

    YanıtlaSil
  35. arkadaşlar torpiliniz yoksa Türkiye 1. si olsanız bile boş almazlar.kadrolar daha açıklandığı anda sözlü sınav yapılacaksa alınacak adamların isimleri gidiyor. haaa şu var yukarıda Allah var eğer hak yiyorlarsa zehir zıkkım olsun.bundan daha büyük kul hakkı yoktur.

    YanıtlaSil
  36. bu sorunun cevabını ben de merak içinde bekliyorum, kpss puanından başlayarak adaylar çağrılacak deniliyor ama...

    YanıtlaSil
  37. ben lojıstık bolumu mezunuyum başvurabilirmiyim acaba

    YanıtlaSil
  38. kgm.gov.tr de ilk atama başvuru formunu bulamıyorum bilen varsa adresi yazabilir mi

    YanıtlaSil
  39. Arkadaşlar yorumlara baktım kimse bahsetmemiş ama tabloda derece-5 olarak belirtilmiş. Yani benim anladığım tecrübeli olan kişiler alınacak.Yeni atanan bir mühendis 8. dereceden başlıyor.Kamu kurumunda çalışmış derecesi 5 ve daha ileri olanları mı alacaklar, ben anlayamadım, bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim...

    YanıtlaSil
  40. 2 kişilik çevre mühendisi kadrosu çok az :((((

    YanıtlaSil
  41. merhabalar, harita mevzunları da başvurabiliyor mu??

    YanıtlaSil
  42. arkadaşlar karayollarında rotasyon uygulaması var türkiye 3 bölgeye ayrılmış olup zorunlu çalışma süreleri var bu yerlerde yani kuruma girdiğinizde 6 sene sonra sizi rahatlıkla başka bölgeye atayabilirler bu konuyla ilgili karayollarında çalışanlarla görüşürseniz bilgi alırsınız

    YanıtlaSil
  43. arkadas nerde bu basvuru formu gören var mı ben buamadım da

    YanıtlaSil
  44. arkadaşlar ilk atama başvuru formunu bulanınız var mı?

    YanıtlaSil
  45. 5.derece kadro derecesidir.8/1 ödemeye esas derece kademedir.iki farklı kavramdır karıştırmayın. başka yerde çalışmış 5 e düşmüş anlamında değildir.o bahsettiğiniz durum nakille olur kamu kurumlarında.

    YanıtlaSil
  46. arkadaşım mühendislik mezunu olanlar 8. derecenin 1. kademesinden göreve başlar. ancak atanacak kadro derece, 8. derecenin 3 altı, 3 üstü şeklinde belirlenir. yani başlayan bir mühendis 5. dereceye atanabilir.

    YanıtlaSil
  47. Düşüncem 19 Ocakta yayınlanır.

    YanıtlaSil
  48. hidrojeoloji muhendisleri jeoloji kadrosuna başvuru yapabiliyomu acaba....

    YanıtlaSil
  49. tabiki hak eden kazansın ama hiç inanmıyorum çünkü torpili olan kazanacak

    YanıtlaSil
  50. başvuru formu yok hala bulan var mı ?

    YanıtlaSil
  51. Arkadaşlar ilk atama başvuru formu yok...

    YanıtlaSil
  52. nerdeee bu başvuru formu yaaa ???

    YanıtlaSil
  53. açıldı arkadaşlar ...
    duyurularda bakabilrsiniz..

    YanıtlaSil
  54. açıktan atama ama bu...

    YanıtlaSil
  55. sadece bu formu doldurmak yeterlimi arkadaşlar?

    YanıtlaSil
  56. Meraba arkadaşlar
    Bu Merkez ve Taşra dediği yerler neresi acaba? Bilen varmı?
    Merkez Ankara sanırsam, fakat taşra neresi?

    YanıtlaSil
  57. başvuruyu elektronik ortamda yapıp sonlandırdık, bilgi maili de geldi. Hadi hayırlısı =)

    YanıtlaSil
  58. arkadaşlar matematikçi -Seyahate Ve Arazide Çalışmaya Elverişli Olmak diyor ya Karayollarında MATEMATİKÇİ ne iş yapar bilgisi olan var mı?? Bayanlara uygun bir iş mi acaba??

    YanıtlaSil
  59. Arkadaşlar başvuru yaptıktan sonra başvurumuzu nasıl görüntüleyebiliriz?

    YanıtlaSil
  60. telefon numarasını nasıl yazdınız kabul etmiyor bende?

    YanıtlaSil
  61. bende başvurdum ama gelmeyecek. Akrabalarım akp deler,çocukları akp gençlik kollarında,her ay kura çekilir,kimin adı gelirse ona iş veriliyor bu şekilde.Örneğin kuzenimin adı zabit katipliği için çıktı,oda istemediği için başkasına hakkını 15.000 tl ye sattı. Anlayacağınız mülakatlı işlerde bu şekilde alınıyor. Bir iki hafta içinde yine akp gençlik kollarında kura çekilecek,kimlerin adı çkarsa onar alınacak..

    YanıtlaSil
  62. 78 adet kadro için 320bin lik okunma.

    YanıtlaSil
  63. mail olarak geliyor başvuru bilgileri, onun haricinde çıktı alınacak bi ekran gelmedi

    YanıtlaSil
  64. başvuru sayfasında ilk ekranda kimlik noyu girince acılan sayfada doğum tarihimde ay ve gün ters yazılmış. bi yanlışlıklı mı var herkes de mi böyle? (02/05/.... olması gerekirken 05/02/.... yazılmış )

    YanıtlaSil
  65. önce gün sonra ay yazıyor hocam bende sıkıntı yok

    YanıtlaSil
  66. merhaba arkadaşlar tc kimlik no doğrulanamadı diye hata veriyor bende. sizde de oldu mu olanlar nasıl çözdüler? yardımınız için şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  67. Bilgilerim doğru olduğu halde hep bu hatayı veriyor....TC Kimlik Numaranız Doğrulanamadı! Lütfen Kimlik Bilgilerinizi Doğru Giriniz !

    YanıtlaSil
  68. bende de ayn hata var tc kimlik no hatası veriyor

    YanıtlaSil
  69. Merhaba,
    Taşra Genel Müdürlük dışındaki illeri ifade eder, dün KGM'yi aradım illerin belli olmadığı söylendi.

    YanıtlaSil
  70. Başvuru yapamıuprum kayıtlı değilsiniz diyor.

    YanıtlaSil
  71. ömerkirbaş cevap için çok teşekkürler ama az önce KGM Ankarayı aradım tarihler için format o şekilde, herkesin aynı dedi, bi sıkıntı yok dedi. Sende benimki doğru deyince iyice şaşırdım. Başka arkadaşlarda durum nasıl acaba?

    YanıtlaSil
  72. arkadaşlar,
    internet başvurusu dışında herhangi bir çıktı ve/veya belge gönderecek miyiz bir yerlere ?
    Bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  73. arkadaş git Allah aşkına saçmalam burda.
    herkes ekmek derdinde senin gibi boş işler peşinde değil!
    Sallar da insan bu kadar sallamaz.
    yok kuramış ,15000'e satmışmış ...

    YanıtlaSil
  74. rica ederim umarım bi yanlışlık olmaz hayırlı olsun başvurun bu arada ;)

    YanıtlaSil
  75. yok hocam sadece internetten başvuru yapıyoruz mail olarak gelen bilgiler yeterli, diğer türlü olsaydı yazarlardı diye düşünüyorum :) hayırlı olsun başvurunuz bu arada

    YanıtlaSil
  76. başvurduk bakalım hayırlısı...

    YanıtlaSil
  77. kaçla kapatır ön başvurularda beyler?

    YanıtlaSil
  78. metalürji mühendisi alımı hiç yok zaten

    YanıtlaSil
  79. İster inan ister inanma, sen ekmek peşine düşmeye devam et, sonuçlar açıklanınca tekrar buraya gel yaz. Bakalım almışlar mı seni.. Ağlaya ağlaya ben sınava girdim iyi geçti ama yinede almadılar diyeceksin.

    YanıtlaSil
  80. arkadaşlar kgm nin resmi sitesindeki başvuru formunu doldurduktan sonra bize bir mail geldi.o maili tekrar bir yere göndermemiz gerekiyor mu.
    ''Sözlü sınava girmek isteyenlerin Genel Müdürlüğümüzün internet sitesinde (www.kgm.gov.tr) yer alan "İlk Atama Başvuru Formu"nu elektronik ortamda doldurarak son başvuru tarihi mesai bitimine kadar aynı adrese iletmeleri gerekmektedir.''
    bu ne demek oluyor.?

    YanıtlaSil
  81. Hocam matematik kac la kapatır sizce matematikçi arkadaşlar durumlar nedir ???benim puan 83 ama yüksek kapatır gibi geliyor ya :(

    YanıtlaSil
  82. Referans bulup torpil yaptıranı duyduk ama bu tombala olayından hiç haberimiz yok :) Arkadaşın dediği gibi iyi sallamışsın.

    YanıtlaSil
  83. Mail geldiyse başvurun tamamlanmıştır. Başka bir işlem yapmana gerek yok.

    YanıtlaSil
  84. Ben de öyle tahmin ediyorum da bi umut sorayım dedim sağolun hocam :(

    YanıtlaSil
  85. bilgisayar müh. baş vuranlar kaç kişi,puanlar falan. Torpilsiz olmaz ama genede başvurduk bakalım. %90 akp liler alınıyor,%10luk bi şansımız var en azından.

    YanıtlaSil
  86. Kardeşim keyfiniz bilir. İnanmak zorunda değilsiniz. Bizzat gördüğüm bir olayı anlattım size. Sizin daha çok şeyden haberiniz yok. Son alınan polis sayısının süzde %80 i akp gençlik kolları üyesiydi, hepsi üyeliklerini iptal edip başvurdu ve alındı. Alınan tüm sözleşmelilerin %80-90 nı akpli kişiler. Özelikle gençlik kollarında olanlar. Dediğim gibi hele Karayolları sonuçları açıklansn mülakata girip çıkın da. Bakın kimler alınmış gene.

    YanıtlaSil
  87. Puanlar yine 90 da kapatmış, hic sasirmiyorum artik

    YanıtlaSil
  88. matematik 92,32107 de kalmış yuh

    YanıtlaSil
  89. puanlara nerden bakıyoruz belli olmuş mu ?

    YanıtlaSil

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....