1 Ocak 2015 Perşembe

CTE Psikolog Maaşı 2015

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Müdürlüğü Psikolog alımı yapıyor.
Adından da anlaşılacağı üzerine Cezaevi Psikoloğu olarak görev yapacak bu kadro Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam ediliyor.
Mahkumların durumu ile ilgilenmek, mahkemelerin istediği raporları sunmak, disiplin soruşturmasındaki mahkumlarla görüşmek, kriz gibi durumlara müdahale etmek gibi çetin ve zor görevleri vardır.
Çok yaygın bir meslek olmadığı için maaşları hakkında net bir bilgi olmamakla birlikte 2200-2300 civarı olacağı tahmin ediliyor.
Önceden ek mesai kavramı Adalet Bakanlığında çok yaygındı ancak şu anda öyle bir şey yok, gideceklerin bunları göz önünde bulundurmasında fayda var.

21 yorum:

  1. ya benim anlamadığım bu cte lere neden sosyolog alımı olmuyor.varsa yoksa psikolog yada sosyal çalışmacı alıyolar.halbuki binlerce sosyolog var boşta.yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini istiyorum

    YanıtlaSil
  2. mülakata katılacak arkadaşlar mülakatın kameralı kayıt edilmesini talep edin ve kamera kayıtlarını da yanınızda flaş bellek götürüp kopyasını isteyin mülakata katılanların en tabi hakkı çünkü danıştayın kararı var mülakatlı alımlarda kamera kaydı zorunluluğu getirildi bunu kuruma dilekçe ile bildirin eğer haksızlığa uğrarsanız bu durumu mahkemeye taşırsınız ve kesinlikle lehinize sonuç çıkar kamera büyük delil çünkü mülakatlı alımlarda büyük torpiller dönmekte kpss düşük puanlı hiç bir soruya dahi cevap veremeyenler atanırken kpss puanı yüksek olanlar mülakatta elenmektedir. buda büyük haksızlık ve emek hırsızlığıdır.

    YanıtlaSil
  3. Tüm sosyolog adayları adına teşekkür etmek istedim İki yıl önce ağzımıza bir parmak bal çaldığınız için

    YanıtlaSil
  4. sosyologların ne işi var cte'de komik olmayın. utanmasanız her toplumsal alanda hakimiz diyeceksiniz. lisans eğitimi ile psikologlar da burada calısma yetkisine sahip olmaması gerekir aslında.

    YanıtlaSil
  5. arkadaşım sosyolojinin kelime anlamı toplum bilimi müsadeniz olursa hiç değilse haklarımızı talep edelim bunda rahatsızlık duyacağınız bir durum yok kaldıki cte ye lazımmışki almış

    YanıtlaSil
  6. İki yıl önceki gibi Sosyolog alımı olsun lütfen..Yetkililer duyun sesimizi artık

    YanıtlaSil
  7. Bu kadroya sosyologlar da eklenmeliydi!

    YanıtlaSil
  8. Sosyolog arkadaşlar üzüldüm adınıza ama işsiz kalmayın diye biçok yere kadrolarınız açlılıyor artık hemde bazı yerlere gerekmediği halde ... Girip bu kadrolarda işe sosyal inceleme raporu mu hazırlayacaksınız yoksa bireysel çalışma mı. Yok yok siz bence terapi falan yaparsınız?? Mesleğinizin sınırlarını iyi tanıyın bence...

    YanıtlaSil
  9. kpss den 92 aldım Osmaniye deki kalorifer ilanına başvuru yapacağım gelirmi nasip olurmu aceba mülakatta torpilimiz yok ama ..Rabbim kimsenin emeğini yemesin kısmetimiz de varsa olur işallah.

    YanıtlaSil
  10. arkadaşlar lisans eğitimi aldınız bunu idrak etmek bu kadar zor olmamalı kimse biz terapi yapabiliriz psikolog almayın sosyolog alın demedi sosyologda alınmalıydı diyoruz. ayrıca ne demek gerekmeyen yerlere dahi alındınız cte çalışabiliriz çünkü suç sosyolojisinide gördük metodolojiyide aile bakanlığında çalışabiliriz aile sosyolojisini gördük çevre ve şehircilik bakanlığında çalışabiliriz kent sosyolojisi gördük tarım bak. çalışabiliriz köy sosyolojisini gördük daha çoğaltmamı isterseniz devam edebilirim Psikolog alımına sözüm yok da bu sosyal hizmet mezunlarının hint kumaşı muamelesi görmesini anlamış değilim siz de tıp okumadınız aşağı yukarı aynı eğitimi aldık toplumun olduğu her alanda "sosyolog DA" isdihdam edilmeli yalnız üç beş yıllık bir bölüm olduğunuz için şu an bizim yaşadığımız problemleri anlamanızı da beklemiyoruz umarım yaşamazsınızda biz meslektaş sayılırız sizi de uğradığımız haksızlıklarda yanımızda görmek isterdik karşımızda değil

    YanıtlaSil
  11. Mecliste bugün görüşülen dış güvenlik yasası ile; cezaevinde çalışan psikolog-sosyal çalışmacıların maaşlarında 730 tl artış olması bekleniyor.yani ortalama 3000 TL ile işe başlayacaksınız tasarı bugün kabul edilirse.bu hususu gözden kaçırmayın başvuru yaparken.başarılar

    YanıtlaSil
  12. arkadaşlar ceza tevkifi kesinlikle tavsiye etmiyorum.100000 tl maaş verseler yapılmaz.ben psikolog olarak gittim ama istifa ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin!!! birçok psikolog orada çalışıyor.

      Sil
  13. Sosyolog cezaevinde çalışmamalı nedir şaka mı ? Nerde çalışacak acaba tamda suç, toplum, ceza gibi kavramlarla uğraşan bir bilim alanında öğrenim görmüş olan kişiler. Gelişmiş ülkelerin aksine sosyal bilimlerin bazı dalları zaman zaman hepsi hakettiği değeri görmemekte bunu anlayabiliyorum da soyolog adayıııı arkadaşın dediği gibi lisans mezunlarını anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
  14. Bakıyorum sosyal çalışmacı deyince nedense hep 4 yıllık lisans mezunlarına kadro açılıyo hiç önlisans mezunlarını düşünen yok.Nolucak bizim halimiz boşuna mı bitirdik Sosyal hizmetler bölümünü bizim sesimizi hiç duyan yok.Diplomamızın ne kamuda nede özel sektörde karşılığı yok .Bizim mağduriyetimizi kim giderecek .Üvey evlat muamelesi görmekten bıktık.yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar, cezaevinde çalışan psikologların maaşları ne kadar biliyor musunuz? Başka bir kuruma geçiş söylendiği kadar zor mu acaba?

    YanıtlaSil
  16. cezaevinde psikolog maaşları 2400-2500 çalıştığın ile göre değişir.başka kuruma atanırsanız burda çalışırken bakanlık asla ve asla muvafakat vermez buna göre gelin.bunun dışında evet sosyolog çalışması kadar mantıksız bir şey yok çünkü mahkumlarla problem odaklı görüşme yapıyorsun geri kalan ruhsal problemler dışındaki şeyler zaten kurumsal istekler sosyokültürel faaliyetler veya yardım kaynaklarına yönlendirme bunu da sosyal çalışmacı yapıyor.sosyologlar burda nasıl bir iş yapacaklar merak ediyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
  17. Peki sen şimdi psikolog musun?
    Eğer öyle ise ve bu yorumu yapıyorsan, lisans hayatına yeniden başlamanı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  18. abdgüleç kardeşim sen zaten önlisansa giderken biliyordun atama olmadığını hem evden yatarak senede bir kere sınava girerek diploma alacaksın ( sadece sosyal hizmet bölümü için değil tüm açık öğretim için geçerli ) hem de ben 4 yıl sürekli ders alan lisans mezunu ile neden aynı değilim diye ağlayacaksın kusura bakma yok öyle üç kuruşa beş köfte...

    YanıtlaSil

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....