24 Nisan 2013 Çarşamba

TKDK Uzman Maaşları 2013

Son zamanların alımlarda en çok ismi anılan kurumu: TKDK.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yine çok sayıda uzman alıyor.
Şartlarından KPDS yeni adıyla YDS yi yine şart koşmuş.
Kurumun merkezi Ankara Oran'da, birçok devlet kurumunda bulamayacağınız lükslük içinde.
Maaşını da birçok devlet kurumunda bulmanız mümkün değil, çünkü sözleşmeli uzman alımı yapan benzer kurum yok.
Sözleşmeli uzmanların maaşları 4000-4500 arası oluyor. Bu büyük değişimin nedeni, sözleşmeli kadro olması, sözleşmeli kadrolarda maaş hesabı kişiden kişiye göre değişiyor, belirli brüt ücret üzerinden net ücret hesabı yapılıyor. KPDS puanının seviyesi maaşınızda ciddi fark oluşturuyor, önceden çalıştığınız yerden biriken vergi diliminiz maaşınızı etkiliyor. ve her ay sabit maaş almıyorsunuz. Ocak ayında en yüksek Aralık ayında en düşüğü alınıyor, yeni yıl ile birlikte tekrar artıyor.
En güncel Bilgi:
TKDK da maaş sabittir. Dil tazminatı falan yok. Yeni girecek uzman ile ilk kuruluşunda giren uzman da aynı maaşı alır. Çünkü ilk başlayan uzman, kuruluş kanununa göre 15 yıllık başbakanlık uzman maaşı seviyesinden başlar. Maaş yüksek olduğu için dil tazminatı yoktur. Sigorta da tavandan yatar. Sadece vergi dilimine girince düşer. 2013 ocak maaşı 4700 TL idi. ( evli, çocuksuz, aile yardımı ile)

Sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Aşağıya yazabilirsiniz.

14 yorum:

  1. Kamuda çalışıyorum ama açıktan atama kısmına başvuracağım.Açıktan atama kısmına başvuru yapabiliyor muyum?

    YanıtlaSil
  2. Evet yapabilirsiniz, açıktan atamadan kasıt kamuda çalışmıyor olmak değil. Aynı kadroda bir sözleşmeli kadroda çalışmıyorsanız sorun yok.

    YanıtlaSil
  3. B seviyesinde ingilizcesi olan bir kişi için ne kadar dil tazminatı verirler. Birde kamuda yapılan çalışmanın kıdem için faydası oluyor mu yoksa sıfırdan mı başlanıyor.?

    YanıtlaSil
  4. B seviyesinde ingilizcesi olan bir kişi için ne kadar dil tazminatı verirler. Birde kamuda yapılan çalışmanın kıdem için faydası oluyor mu yoksa sıfırdan mı başlanıyor.?

    YanıtlaSil
  5. B seviyesinde ingizlicesi olan birine ne kadar dil tazminatı verirler. Birde kamuda yapılan hizmetlerin bir faydası oluyormu yoksa sıfırdan mı başlanıyor?

    YanıtlaSil
  6. B seviyesi için dil tazminatı en az 50 lira diye biliyorum.
    Kamuda yapılan hizmetlerin çok faydası olmayabilir çünkü zaten başlayan herkes direkt uzman olarak başlıyor, ama çalışacağım alanda tecrübem var derseniz sivrilmeniz için faydası tabii ki olur. Maaşınıza etkisi olur, vergi diliminiz yüksek olduğu için hiç çalışmamış olanlara göre biraz daha az maaş alırsınız.

    YanıtlaSil
  7. "Sözleşmeli uzmanların maaşları 4000-4500 arası oluyor. Bu büyük değişimin nedeni, sözleşmeli kadro olması, sözleşmeli kadrolarda maaş hesabı kişiden kişiye göre değişiyor, belirli brüt ücret üzerinden net ücret hesabı yapılıyor. KPDS puanının seviyesi maaşınızda ciddi fark oluşturuyor, önceden çalıştığınız yerden biriken vergi diliminiz maaşınızı etkiliyor. ve her ay sabit maaş almıyorsunuz. Ocak ayında en yüksek Aralık ayında en düşüğü alınıyor, yeni yıl ile birlikte tekrar artıyor" şeklindeki ifadelerin KPDS ile ilgili olan kısmı yanlış.
    TKDK'da maaşlar tamamen 1. derecedeki 25 yıllık Başbakanlık Uzmanının aldığı net maaşa endekslidir. Çünkü Kanun ve Yönetmelik böyle. Bundan dolayı Başbakanlık Uzmanının maaşı vergi dilimi nedeniyle düştükçe TKDK Uzmanının maaaşıda düşer. Maaş kişiden kişiye sadece agi, aile yardımı ve çocuk yardımı nedeniyle değişir.

    YanıtlaSil
  8. TKDK da maaş sabittir. Dil tazminatı falan yok. Yeni girecek uzman ile ilk kuruluşunda giren uzman da aynı maaşı alır. Çünkü ilk başlayan uzman, kuruluş kanununa göre 15 yıllık başbakanlık uzman maaşı seviyesinden başlar. Maaş yüksek olduğu için dil tazminatı yoktur.Sigorta da tavandan yatar. Sadece vergi dilimine girince düşer. 2013 ocak maaşı 4700 TL di. ( evli, çocuksuz, aile yardımı ile)

    YanıtlaSil
  9. merkez teşklatı ile i koordinatörlükleri arasında maaşfarkı var mı. varsa nekadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merkezle taşra arasında maaş farkı yoktur

      Sil
  10. kadrolu mühendis çalışmıyor mu? yani kurumdan geçersek kurumdan (657) istifa mı ediyoruz. peki garantisi var mı eğer sözleşmeliyse.

    YanıtlaSil
  11. TKDK'da kadro yok tüm çalışanlar sözleşmeli çalışır

    YanıtlaSil
  12. kpss den kaç puan istiyor?

    YanıtlaSil
  13. bu kurumda denetci maasi ne kadardir

    YanıtlaSil

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....