20 Nisan 2013 Cumartesi

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Maaşları 2013

SGK- Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen yardımcısı alımı yapıyor. Sosyal Güvenlik Denetmenliğine geçiş için bir nevi 3 yıl eğitim alan denetmen yardımcıları, üstleri ile birlikte kurumları, kişileri sigortaları açısından denetliyor. Bu sadece işlerinden biri, çeşit çeşit denetleme türleri var.
Görev olarak genelde geziyorlar, çok masa başı bir iş olduğu söylenemez.
Maaşı 2013 yılında 3100-3200 aralığında olabilir, kişiden kişiye değişebilecek evlilik ücreti, dil ücreti gibi etmenlerin 150-200 lira değiştirebileceğini unutmamak lazım.
SGK da denetmen yardımcılığını birçok kişi diğer kurumlara geçiş için ilk basamak olarak görüyordu, maaş eşitlemesi ile başka kuruma geçmenin maaş olarak çok bir farkının olmaması bu bakış açısını değiştirdi diyebiliriz.
Sorularınız var ise aşağıdaki yorum formundan sorabilirsiniz.

7 yorum:

  1. Sgk denetmenleri taşrada çalışıyor deniyor peki ilçelerde de çalışabiliyor mu?

    YanıtlaSil
  2. Taşra kavramı aslında genel bir kavram. Mesela Ankara'yı ele alırsak SGK genel müdürlüğü merkez iken, aynı şekilde Ankara merkezdeki SGK Ankara İl Müdürlüğü taşra sayılıyor. Bursa'nın bir ilçesindeki SGK ile Ankara İl müdürlüğü de aynı şekilde taşra sayılıyor. Yani belirtilen heryer olabilir, taşradan kasıt edilen köy kasaba şeklinde anlaşılmamalı. Ama genelde il merkezlerinde olur.

    YanıtlaSil
  3. çıplak bekar birinin maaşı tam olarak nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekar birinin sade maaşı en az 3000 liradır. Ama kurum ve kurumun kendi içinde görev yerine göre değişen ufak tefek uygulamalar olabiliyor.

      Sil
  4. milleti yanıltma şu 2013 ilk 6 ay itibari ile yeni başlamış bekar bir yardımcı maaşı 2.350 dir

    YanıtlaSil
  5. Denetmen yardımcısı maaşı 2.356 tl'dir. 666 sayılı KHK kapsamında eşitlenen ücretlere dahil edilmediği için halen maaş düşüktür ve diğer kurumlara kaçış devam etmektedir. yukarıdaki yazılan yazı yanlış ! ek gösterge merkez uzmanları ve müfettişlerinki gibi 3600 değil 2200 dür.. hala

    YanıtlaSil
  6. sgk denetmen yardımcılığından uzmanlığa geçtim ama hiç mutlu değilim geri dönüş yapa bilir miyim:(

    YanıtlaSil

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....