24 Aralık 2014 Çarşamba

Maliye Defterdarlık Uzman Yardımcısı Maaşları

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışır.
Siyasal bilgiler, hukuk, İİBF., işletme, iktisat mezunlarının girebildiği Defterdarlık Uzman Yardımcısı kadrosu diğer uzman yardımcılıklarının aksine Türkiye'nin dört bir tarafına yayılmış şehirlerde görev alır.
Defterdarlık uzmanları taşra uzmanı olduğu için maaşlarında diğerlerine göre farklılık olabilir ama genel kaide olarak bir merkez uzman yardımcısının maaşı 3200 lira civarıdır, taşra uzman yardımcılığı maaşlarıda 2800 civarıdır.

19 yorum:

  1. Allah aşkına 2014 kpss den sonra yapılan en buyuk alım 500 kişi il göç uz yrd. ve 1500 gelir uzman yrd.liği 8-9 ay geçmiş alınan max rakam 2000 kişi nerde hani 30000 40000 kişi

    YanıtlaSil
  2. sayın arkadaşlar görünen o ki iibf mezunu olmayan arkadaşlar akıldam i'zan dan yoksun yorumlar yapıyor.Bu yorumları yaparken ciddi mi soylüyorlar şaka mı yapıyorlar anlamak mümkün değil.kurumlara alınan 10 15 müfettişi veyahut alınan 20 25 uzman yardımcısını 30000 40000 kişi zannediyorlar.2011 iktisat mezunuyum 2-3 senedir kurum sınavını kazanmak için uğraşıyorum puanlarım 75-83 arası maden o kadar alım var niye bi yere giremedik.

    YanıtlaSil
  3. burada ağlayacağınıza iibf okusaydınız siz de zamanında okuduğumuz fakülteyle, bizimle dalga geçerken iyidi demi bak kardeşim örgün de bitirsen aöf de bitirsen iibf diploman varsa başvurabilirsin bu tür sınavlara, adamlar maliye işiyle muhasebe işiyle uğraşacak elemanlar alıyorlar... buyur gel aöfden bitir herhangi bir iibf bölümünü seve seve rekabet ederiz seninle
    biri de demiş daha geçende 1500 kişilik alım yaptılar diye canım benim o her sene tekrarlanan bir alım değil bizler o alıma girebilirsek gireceğiz giremezsek önümüzdeki yıl o sayının 300 olmayacağı ne malum hadi 500 olsun kamu bankaları, ptt, gümrük alımları, a grubu ve b grubu kadrolarımızın toplamı öğretmenlere verilen 1 dönemlik kadronun yarısı bile etmiyor ne 35 bininden bahsediyorsun sen

    YanıtlaSil
  4. taşra uzmanlığı olduğundan mayış merkez uzmanlarından daha azdır, başlangıçta 2700 tl civarı.ayrıca ilçelerde çalışma durumu da var,calısılan yerde müdür yardımcısına bağlısınız,verilen görevleri yaparsınız. bunları bilin de... başladıktan sonra genelde yüzde 70 oranında kaçma oluyor.

    YanıtlaSil
  5. şu boş atıp tutanlar iibf den fazla alınıyor diyenler ne ironi ama.sizede yapılsın o zmn kpss de önşart 80 puan alacaksın daha başvurma hakkına anca bu şekilde sahip oluyoruz.100 kişi alacaklar 1000 kişi çağırsınlar sınava.sonra tekrar sınava giriyoruz.bu sefer 80 alanlar arasından en iyi olmaya çalışıyoruz.sonra birde mülakat kısmı var yani bu kadar emek veriyorsun hala karşılığını almama ihtimalimiz çok çok yüksek.kusura bakma benim sizden daha çok emek verdiğim aşikar ve ben bu haksızlığı yapanlara ve en önemlisi bunu destekleyen herkese hakkımı helal etmiyorum.saçımdaki akların sebebi sizlersiniz.keşke bizdende 3 sınava girip 40 bin kişi alsalar bir kereden ankara işi ile uğraşmasak bizde çok isteriz.sizden 40bin kadro verdikleri grupta bize 199 kadro verildi şimdi koy elini vicdanına konuş bakalım.

    YanıtlaSil
  6. bu ögretmenlerin derdi ne anlamadım. Bana sorarsanız formasyonla İİBF'den de her branşa öğretmen alınmalı hatta okulda yöneticilik yapan müdürler de İİBF'den alınmalı. Burda iki tane öğretmen gelmiş İİBF'liler için açılan 3-5 kadroya göz dikmiş. Öğretmenliğe İİBF'den alım yapılmasını kabul ediyorsanız bende sizin bu kadrolara basvurabilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Ha siz İİBF'yi küçük görüyor , kolay kazanılan ve kolay olarak okunan bölümler sanıyorsanız yanılıyorsunuz. KPSS'de 3 sınav üzerine de kurumun yaptığı sınav onun üzerine de mülakat onun üzerine de torpillilerle uğraşıyoruz. Siz mülakatsız öğretmen olabildiğinize şükredin ve bunları düşüneceğinize bir an önce öğretmen olmaya bakın. Yakında mülakat ve yeterlilik sınavı gelir daha cok ağlarsınız

    YanıtlaSil
  7. Sen hangi ülkede yaşıyorsun, derse bile girmeyen diye atıp tutuyorsun o bölümle alakalı değil hocayla alakalıdır. Sizin ünideki hocalar öyle derse girmeyi zorunlu tutmamış olabilir ama bizde hemen hemen her ders yoklama alınır hatta bazıları kendi listeden okurdu. Herkes kendi bölümünü zor zannediyor bura gelip iibfyi küçümsemenizin alemi yok. Makro iktisattaki grafikleri görseniz arapça yazı zannedersiniz. Bizim yanımızdaki eğitim mezunları yatarken biz ders çalışıyorduk. Ha bu arada iibfye verilen a gurubu kadroların bir kaçı hariç 1000 üzeri olmadığını da okuma yazma bilen herkes anlar. Genelde 30-40 arasında olan bu kadroların hepsini ama hepsini toplasan 5-6bin anca olur.

    YanıtlaSil
  8. Öğretmenler 3 sınavdan sonra üstüne her açılan kadro için ayrı yazılı+sözlü sınava (üstelik bir de ankarada hepsi) girmiyor.

    YanıtlaSil
  9. toplasınlar bakalım en fazla 10-15 bın eder egıtım atamasının 1/5 yapıyor ayrıca bızım gıbı mulakatlara da gırmıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  10. ha bu arada öğretmenler de 3 sınava giriyor...sadece p3 yeterli değil atanmak için

    YanıtlaSil
  11. İşsizlik nedir bilirim.Bu yüzden kamuda açılan her sınavı takip ederek bir iş sahibi olmanın işsiz insan için önemini de bilirim.Ancak bu "mesleğe" girmek isteyen arkadaşlara küçük bir uyarım olacak.İşe başladıktan sonra acaba başka kuruma nasıl geçerim diye arayışlara başlayacaksınız.Başka sınavlara girecek ve en az %70'şiniz üç yılı doldurmadan gideceksiniz.Bu sebeple eğer kapasitenize güveniyorsanız Defterdarlık Uzmanlığı yerine merkez uzmanlıklardan birine girmeye çalışın.Çünkü sonradan bazı şeyleri düzeltmek zor oluyor.

    YanıtlaSil
  12. ya sen dinleme kardeşim onları, bizim çektiğimiz çileyi kim çekti. o kadar biliyorlarsa iibf okusunlar. sanki kazanmak çok zor iibf yi.

    YanıtlaSil
  13. arkadaslar sızde p49 80,77 sızde gelırmı sıralamada

    YanıtlaSil
  14. arkadaşlar bir sorum olacaktı p49 puan turum 80,77 sizce sıralama olarak gelırmı ?

    YanıtlaSil
  15. p118 79.43 sınava girme ihtimalim var mı acaba

    YanıtlaSil
  16. Self_determination bence gecelim bu tavsiyeleri, kusura bakma ama hic iyi niyetli gorunmuyorsun. Gercekten insanlarin dur burdan vazgecim de merkeze yerleseyim diye bir luksu oldugunu dusunuyor musun? Bu taktikler artik eskidi.

    YanıtlaSil
  17. arkadaşlar işsizlik nedir çok iyi bilirim ben de şimdi defterdarlık uzmanıyım size söyleyeceğim tek şey su eğer kendinize güveniyorsanız gerçekten bu mesleğe girmeyin emin olun görüp göreceğiniz en berbat memurluklardan birisi denetim yetkiniz var ama her an elinizden alınabilir kanuni bir güvencesi yok denetlediğiniz birimin amirinin altında verebilirler sizi ve denetime gittiğiniz de adam yurduna konmazsınız emin olun pişman olursunuz bu meslekte kimse kalmadı ve kalanlar da pisokopat idareden alamadıkları öclerini yardımcılardan alıyorlar

    YanıtlaSil
  18. burayı merkez uzmanlığıyla karıştırmayın, taşra uzmanlığı. mayış daha az başlangıç 2900 tl civarı. ayrıca ilçelerde çalışma durumu var. yaşı ileri ya da puanı az olanlar başvursun ama başka bir yeri kazanacak durumdaysanız oraya başvurun. girenlerin çoğu 1 yıl sonra başka kurumlara kaçıyor zaten.

    YanıtlaSil
  19. ben bir önceki promosyonda defterdarlık uzman yardımcısıyım..ilçe mal müdürlüğünde görev yapıyorum.çok rahat ve güzel bir iş.denetim yetkisi istemedim,birimde çalışıyorum.memurluğa yeni başlayan,bekar bir uzman yardımcısı 2731 lira maaş alıyor şuan.gelir uzmanlığından da,mali hizmetler uzmanlığından da daha iyi bir meslektir.daha önce mali hizmetler uzman yard. idim.onu bırakıp defterdarlığa geçtim.iyi ki geçmişim.hem tez yok,yds şartı yok..girin bu sınava :)

    YanıtlaSil

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....