26 Aralık 2014 Cuma

KOBİ Uzman Yardımcısı Maaşları KOSGEB

KOSGEB Uzman yardımcılığı için ilana çıkıldı ve birçok bölümde alım yapılıyor. Neredeyse her bölümden yapılan alımlarda kpss puan türüne göre sıralama yapacaklar ve uzman yardımcısı alacaklar.
Normal uzman yardımcılıklarından farklı gözüken bu kadro için taşrada görevlendirme yapılacak, birçok ilde çalışma imkanı var.
Maaşının yaklaşık 3500 lira cıvarı olacağı tahmin ediliyor.

66 yorum:

  1. çevre mühendisleri neden yok :(

    YanıtlaSil
  2. Kurum, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olup 657'ye paralel düzenlemeler içeren mevzuatı kapsamında idari hizmet sözleşmesi ile 666 sayılı KHK dahilinde Merkez Uzmanlığı olarak personel istihdam etmektedir.

    YanıtlaSil
  3. İllerdeki iş yoğunluğuna göre bu arkadaşların sistem içerisinde ek görevleri olabiliyor. Görev ve sorumluluk konusuna gelirsek uzman ve uzman yrd.ları sizin durumunuza göre 4-5 kat daha fazla görev ve sorumluluğu içerisinde olmayan işle uğraşıyor. Türkiye'de sadece kendine tanımlanan görev ve sorumluluk dahilinde çalışılan bir meslek veya kurum varsa söyleyin biz de sizinle birlikte oraya geçelim. Kendinizi kandırmayın lütfen Türkiye'de herhangi bir işte çalışan herkes benzeri ek görev ve sorumluluklara sahip hele ki özel sektör ise. Hal böyle iken işinizin rahatlığının kıymetini bilmenizi öneririm. Eğer kurum sizi bu konuda tatmin etmiyorsa gidip bir de özel bir işte şansınızı deneyin ondan sonra tekrar mesajlaşalım.

    YanıtlaSil
  4. uluslararası ilişkiler okumaya karar verdiğim ana lanet olsun. vur işletme geç zaten basit bölüm.

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar kosgeb in personel alımını ilk kez görüyorum. bu kurum nereye bağlı ne iş yapar gibi soruları cevaplayabilecek olan var mı ? sözleşmeli mi oluyoruz 657 mi ?

    YanıtlaSil
  6. Bu ilana başvurmak istiyorum. Kpss den en az 70 istiyor ama kaçta kapatır bilgisi olan var mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

    YanıtlaSil
  7. Sayın "ezbere" merkezden merkeze değişmekle birlikte ne demek; hangi personelin görev ve sorumlulukları ihale dökümanlarında belirtilmiyor. Temizlikçiyse belli, şoförse belli, güvenlikse belli yardımcı hizmet veya nitelikli elemansa hepsinin görev ve sorumlulukları sözleşmede bellidir. Onun dışında iş yaptırmak ve yapılmasını istemek veya ilden ile farkeder demek ne kadar akla ve mantığa uygun. Ayrıca onlara görevleri dışında iş verenlerde kanunen suç işlediğinin birgün farkına varacaklar.

    YanıtlaSil
  8. Ooo Burada çok değerli Uzman ve Uzman yardımcıları Ağabeylerimiz ve Ablalarımızda varmış.

    YanıtlaSil
  9. diğer kuruluşlarda mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak, mecburi hizmet borcunu ödemeyi kabul etmiş olduğunu tevsik etmek veya diğer kuruluşun ve kosgeb'in muvafakatı ile mecburi hizmet süresini kosgeb'de tamamlamayı taahhüt etmiş bulunmak ?

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar biri bizim uzman ve uzman yardımcılarına iş hukukunu öğretsin. Yoksa uzmanlık bu kadar ayaklar altına düşmemeli.

    YanıtlaSil
  11. sevgili taşeron arkadaşlar kosgeb mevzuatına göre kobi uzmanı var olan tüm ödeme, tespit, hys, taşınır, arşiv, evrak kayıt, fotokopi hatta şöförlük ve çaycılık vs. işlemlerinden sorumludur.Ancak zaten ödeme ile ilgili iş yükünün fazlalığından ve bu işlemlerin tamamını mantıklı her insanın anlayabileceği gibi tek başına yapamayacağından dolayı dış uzman arkadaşlara iş sahası yaratılmış olur şimdi bu uzmanların görevi sebebine iş bulmuş arkadaşlar bir fotokopici arkadaş tabiki günde 10 tane fotokopi çektikten sonra diğer işlere yardımcı olacak veya günde 1 saat araç kullanan şöför tabikide sertifikaları sayacak. maaş düşüşüne hepimiz ses çıkardık ama sizin gibi bütün gün yatmaya meyilli insanların bence daha fazla, hak etmediği paraya bu işi yapmasına karşıyım adınıza üzülüyorum. sizin gibi itiraz eden sayısı bir elin parmağını geçmez.

    YanıtlaSil
  12. arkadaşlar biraz saçma olabilir iktisadi idari bilimler diyor ama yinede emin olamadım kamu yönetimi mezunları başvurabiliyor mu

    YanıtlaSil
  13. taşeron çalışan arkadaşlar hakettiklerini bence de alamıyorlar, hatta gönülden istediğim kadroya geçmeleri bir an önce ama bu sitemlerini neden uzm. yrd'na çamur atarak yapıyorlar ki?
    bilmiyorum bir sene oldu çalışmaya başlayalı, 5 farklı merkez gördüm, hiç birinde de yatan uzm yrd görmedim.

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar Eski Uzman Yardımcıları 4000-4500 yeni uzman yardımcıları 3500-4000 tl arası alıyor. Bu saygıdeğer uzman yardımcısı arkadaşlar işlerin bir çoğunu Hizmet merkezlerinde temizlik, şoför, güvenlik gibi 1100-1400 TL maaş alan emir erlerine yaptırırlar. Çünkü sizde müdürün iki dudağının arasındasınızdır. Bir sonraki yıl sözleşmeniz bittiği için kolaylıkla yollarınız ayrılır. Sayın "ezbere"ye ben özel sektörde 12 yıl çalıştım en azından özel sektörde yaptığınız işin karşılığını bilen ve ona göre hareket edebilecek yöneticiniz vardır. Maaş zammı ikramiye vs. Burda biz iş yapmaktan gocunmuyoruz. İşin bu boyutunu düşünün.

    YanıtlaSil
  15. sayın taşeron olarak çalışan hanımlar/beyler yazdıklarınızdan işinizden memnun olmadığınız , hakettiğiniz yerde olmadığınızı düşündüğünüz anlaşılıyor,fakat bu şartlarda KOSGEB de daha fazla çalışmamanızı öneriyorum zira bu kurumda çalışmak zorunda değilsiniz istifa edip farklı bir kurum/kuruluşa geçmenizi şiddetle tavsiye ediyorum, bir de size küçük başka bir tavsiye: kimsenin yaptığı işi küçümsemeyin, nerede olursanız olun haksizliğa uğradığınızı fark ederseniz hakkınızı arayın bu ve benzeri platformlarda değil, realitede. KOSGEB de çalışan bütün uzman/uzman yardımcılarını zan altında bırakmak hoş değil.

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşlar bir kere yazdıklarıma yarası olan gocunur. Kurumun kötü olduğunu söyleyen yok. Çalışan personelin nasıl bir ruh haliyle çalıştığını özetlemek istedim. Şimdi sorumluluğunun karşılığını aln Uzman ve Uzman Yardımcıları da elbetteki hakettiği maaşı alacak. Ancak ortada yanlış olan bir şeyleri dile getirmek sizi niye rahatsız ediyor.
    Bu sorulara cevabınız vardır herhalde;
    1-Çalışırken yılbaşında maaşı düşen insan!(taşeron) gördünüzmü.
    2-Ödeme oluru hazırlayan taşeron gördünüzmü.
    3-Tesbit tutanağına çıkan - işletme izlemeye çıkan teşeron gördünüzmü.
    4-Girişimcilik eğitiminin bütün aşamalırını ve iş planının kabul aşamasına kadar (bütün unsurlarıyla)takip eden taşeron gördünüzmü.
    5-Destek programı bilgilendirmesi(görevi bilgilendirme olan taşeron personel hariç) yapan taşeron gördünüzmü.
    6-Satınalma-Taşınır-Muhasebe gibi bütün işlemleri taşeron personelin yaptığı.
    7-Vb. burada sayılamayacak özel işlerin yapıldığı bir hmm.
    Bu sadece bizim merkezimize özel değil yakın bölgedeki bütün merkezlerde çalışan personelin sıkıntıları. İsterseniz şöyle taşradaki hmm leri bir araştırın.

    YanıtlaSil
  17. Kübra Hanım haklı taraflarınızın olduğu bir konuyu bu kadar mantıktan uzak bir şekilde ifade etmek, sizi haksız ve antipatik olmaktan öte komik duruma düşürüyor bence. Sanki bu kurumdaki uzmanlar, müdürler ve taşeronlar kura usulüyle seçiliyor ve size de kuradan temizlik çıktı! Bu işin nasıl bir süreci olduğu ilanda ayrıntılı olarak yazıyor, hak ettiğiniz yerin bulunduğunuz yer olmadığını düşünüyorsanız bence ilanı değerlendirin. (Tabi orada yazılanların ne kadarı sizde mevcut onu bilemem!) "Kosgebtaşeron" beyefendiyi anlamak da güç, madem 12 yıl özel sektörde çalıştınız ve orada hak ettiğiniz değeri görüyordunuz, neden KOSGEB'e geçtiniz? Burası böyle bir mecra değil ve ben de normalde bu tarz yerlerde yorum yazmam sadece okur, yararlanır ve çıkarım amacım kimseyi incitmek de değil fakat yazılanlar karşısında kayıtsız kalamadım. Haklı olduğunuz tarafa gelince, evet KOSGEB kurumsal altyapısını ve operasyonel süreçlerini tamamlayabilmiş bir kurum değil fakat sizin yaşadığınız durumlar insandan kaynaklanan münferit durumlar, bunu tüm kuruma mal etmek, yaşadığınız bu durumlardan uzmanları ve müdürleri sorumlu tutmak ve burada hak aramaya çalışmak mantıkla açıklanabilir bir davranış değil. Keşke özlük haklarınızla ilgili uğradığınız haksızlıkları giderecek bir mecra oluşturulabilse, eminim o sözleri söylediğiniz uzmanlar bu mecrada sizler için öncü rol oynayacaklardır...

    YanıtlaSil
  18. Gerçekten hangi ilde çalıştığınızı ve hangi işleri yaptırdıklarını cidden merak ediyorum. Duyan sırtınızda taş taşıyorsunuz sanacak. Temizlikse kaç metre kare yeri temizliyorsunuz? Şoförse kaç km araç sürüyorsunuz? Gerçekten aldığınız para kadar iş yapıyor musunuz? Yaptığınız iş ne kadar nitelikli de haksızlık var diyorsunuz? Na kadar mali sorumluluğunuz var da konuşuyorsunuz? Yaptığınız fotokopi işi onun dışında ne yapıyorsunuz? Ha bunun dışında ek iş yaptıran varsa kendisi bilir mali sorumluluğu yüksek ve sürekli Sayıştay denetimi geçiren bir işte çalışıyoruz eninde sonunda yapılan yanlış o kişiye patlar. Kendi merkezimde bizimle beraber çalışan taşeron arkadaşlarımızla abi kardeş ilişkisi içerisinde birbirimizle yardımlaşarak çalışıyoruz. Herkes kendi işini yapması gerekenleri biliyor ona göre hareket ediyor. Sorunlar olmuyor mu tabii ki oluyor. Şunu anlamanız gerekiyor her zaman size emreden birileri olacaktır veya daha yüksek daha düşük maaş alan olacaktır. Bunları kafaya takmaya kalkarsak iş yapamazsınız. İş yapmaktan gocunmuyorum demişsiniz ancak en baştan beri yazdıklarınız bırakın gocunmayı işinizden nefret ettiğinizi gösteriyor. Bu durumda sorun biraz sizde gibi görünüyor. Burada benim tepki göstermemin nedeni kurumu burada kötülemeniz. Kimse ekmek yediği kurumu burada kötüleyemez. Haksızlığa uğruyorsanız hakkınızı sorgulama yeri burası değil. Daha fazla da cevap yazmayacağım.

    YanıtlaSil
  19. Öğret bakalım aydınlanırız sayenizde bir faydanız olmuş olur...

    YanıtlaSil
  20. BiriLerininde bizim bazı taşeron arkadaşlara (çoğunluğu tenzih ederim arada böyle tek tük çıkar) herşeyin iş hukuku olmadığını bide iş ahlakı olduğunu öğretmesi gerekir o beğenmediği paranın özel sektörde mühendis maaşı olduğunu hatırlatması gerekir. Kazanılan paranın hak edilerek kazanılması helalin haramın olduğunu öğretmesi gerekir. Yanlış anlaşılmasın taşeron arkadaşlarında işi uzmanlarında işi çok yoğundur kosgeb de ne uzman boş durur ne taşeron lafım sadece beni şöför olarak aldıysan ben sadece şöförlük yaparım kafasındakilere böyle tipler ne beğenir şükür ederler ne bırakır giderler gir kpss'ye ucundan puan al kosgeb camiasında tanınıyosun illa biri elinden tutar uzman olma şansın daha yüksek dersin onada yanaşmaz zor gelir. Onun işi o zorluklara katlananlara kin beslemek haset etmekten ibarettir. Bide sana uzmanlık dersi veriri ayaklar altında olan karakterdir farkında değildir farkında olsa umrunda değildir. Vesselam

    YanıtlaSil
  21. Arkadaşlar
    Geçen yıllarda takip edenler 1.tabloda için lütfen şehirlerin kaç puan ile atama aldığını paylaşabilir mi?
    Yüksek puanlı insanlar da artık eğer o şehirlerde görev almayacaklarsa lütfen yazmayın vicdanlı olun artık.

    YanıtlaSil
  22. bu yazılan puanlar hangi yıllara ait nurhamin

    YanıtlaSil
  23. başvuru formunu bulabildiniz mi arkadaşlar?

    YanıtlaSil
  24. sitede form yok. bide KUY02 için geçmiş yıl puanları elinde olan var mı ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  25. Arkadaşlar geçmiş yıllardaki KUY02 puanlarına nasıl ulaşabiliriz bir türlü bulamadım. Elinde olan paylaşabilir mi?

    YanıtlaSil
  26. Arkadaşlar kosgeb'in sitesinde başvuru yerini bulamıyorum yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  27. başvuruyu ben gibi yapamayan arkadaşlar var mı sürekli hata veriyor.

    YanıtlaSil
  28. Bu puanlar hangi yılın acaba?Çok kafam karıştı

    YanıtlaSil
  29. başvurusunu yapan var mı? başvuru almaya neden başlamadılar acaba

    YanıtlaSil
  30. evet bende yapamadım sitede giriş açılmamış..

    YanıtlaSil
  31. Başvuru yerini buldunuz mu

    YanıtlaSil
  32. Başvuru yerini göremiyorum yardım edebilir misiniz

    YanıtlaSil
  33. bunların başvuru almaya niyeti yokki

    YanıtlaSil
  34. dogru ilan vermekten aciz kurum.

    YanıtlaSil
  35. http://sinav.kosgeb.gov.tr/Giris.aspx?prmts=KullaniciYok

    YanıtlaSil
  36. olmuyo giriş yapamıyorum

    YanıtlaSil
  37. Sistem üzerinden yapılıyor başvuru

    YanıtlaSil
  38. elle doldurulması gerekn başvuru formu nerde acaba bulamadım

    YanıtlaSil
  39. KOSGEB Başkanlığı'nın web sitesinde Anasayfa ve Haberler kısmında başvuru linki 05.01.2015 Tarihinden itibaren yayınlandı.
    Resmi site: www.kosgeb.gov.tr
    Başvuru link: sinav.kosgeb.gov.tr
    Başlangıç ve Bitiş tarihi;
    05 Ocak 2015 Pazartesi tarihinde saat 09:00'dan
    19 Ocak 2015 Pazartesi günü saat 17:00'e kadardır.

    YanıtlaSil
  40. geçen yılki mülakat tecrübem:
    - beraber mülakata girdiğimiz 4 ilden birinden 4 kişi, birinden 3 kişi, ikisinden ikişer kişi geldi.
    - komisyon biri kadın 5 kişiydi. yakın davranıyorlar ve kendinizi tanıtarak başlıyorsunuz.
    - bölümüm iktisat. bana 5-6 iktisat sorusu sordular(dışlama etkisi, kayıtsızlık eğrilerinin birbirini kesmemesi, gini katsayısı, laffer eğrisi...)
    - 1 idare hukuku, 1 borçlar hukukundan sordular. maliye ve muhasebeden soru sorulmadı. ayrıca:
    - mikro işletme nedir.
    - kosgebin faaliyetleri( verdiği krediler...)
    - türkiyenin 2023 vizyonu nedir. sizce neler yapılmalı.
    - imf hakkında bildiklerin.
    - bir de kadın üyenin herkese standart sorduğu sorular:kendinizi iki kelime ile tanımlayın. en etkilendiğiniz film hangisiydi. bize tavsiye edeceğiniz kitap. boş vakitlerinizde ne yaparsınız.
    ben kazanamadım. umarım hak eden kazanır. faydalı olabildiysem ne mutlu...

    YanıtlaSil
  41. neden sadece iktisat işletme ya da maliye bölümleri kamu yönetimi veya çeko ya da ekonometri başvuramıyor mu

    YanıtlaSil
  42. Arkadaşlar 'Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat veya İşletme Fakültelerinin İktisat, İşletme veya Maliye bölümlerinin birinden yada bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçi ve/veya yurtdışı yabancı fakültelerden mezun olmak' şartında bahsedilen denk bölümler nelerdir ya da ekonometri bölümü başvurabilir mi bilgisi olan var mıdır?

    YanıtlaSil
  43. Ky01 ve Ky07 kadrolarında diğer fakültelerin matematik ve istatistik bölümleri başvurabilir diyor. Acaba eğitim fakülteleri de buna dahil midir?

    YanıtlaSil
  44. şimdi siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunu başvuramıyor mu ?

    YanıtlaSil
  45. abi yanlışlıkla (-) verdim. teşekkürler anlattıkların için.

    YanıtlaSil
  46. yok başvurabiliyor da sana gıcıklık olsun diye ilan da belirtmemişler...

    YanıtlaSil
  47. sonuçlar ne zaman açıklanır fikri olan var mı?

    YanıtlaSil
  48. arkadaşlar sözlüde ne soruluyor makine mühendislerine
    lütfen deneyimi veya bilgisi olan paylaşsın lütfen

    YanıtlaSil
  49. arkadaşlar kimya mühendislerine sesleniyorum, Bursa daki kimya mühendisliği pozisyonunu kabul etmecek olup da denemek için yazan ve geçici mülakat listesine giren arkadaşlar lütfen eğer ki gitmeyecekseniz ve kendinizi denemek için yazdıysanız rica ediyorum geerçek mülakat listesi için gerekli olan evraklarınızı göndermeyiniz, Bursa da bulunma zorunluluğu olan biri olarak rica ediyorum hepinizden.

    YanıtlaSil
  50. internetten yapılan basvuruların sonucu ne zaman belli olacak bilen var mı arkadaslar ?

    YanıtlaSil
  51. arkadaşlar kesin liste ne demek açıklanan liste geçerli değil mi

    YanıtlaSil
  52. acıklanan listede bir değişiklik olması cooook küçük bir ihtimal , geçici liste denmesinin nedeni mesela mülakat listesine girecek puana sahip olup basvuru yapıp giremeyenlerin itiraz etmesi için verilmiş bir süre var. o süre dolunca kesin liste yayınlanacaktır.

    YanıtlaSil
  53. daha önce sözlü mülakatlara katılmış olanlar rica etsek bizimle mülakat tecrübelerinizi paylasabilir misiniz ? neler soruyorlar ? kuy 1 mülakatı için soruyorum.

    YanıtlaSil
  54. acıklanan liste cok büyük ihtimal gecerlidir. geçici liste denmesinin nedeni , mülakat listesine itiraz edeceklere belli bir sürenin tanınmış olmasıdır. kesin listede değişiklik olması cok küçük bir ihtimal.

    YanıtlaSil
  55. Manisa KUY02 başvurusunda Mustafa ÇELİK P57'den 100 almış görünüyor. % 20 Genel Yetenek,% 10 Genel Kültür,% 10 Yabancı Dil,% 10 Hukuk,% 15 İktisat,% 10 İşletme,% 15 Maliye,% 10 Muhasebe oranları hesaplanarak alınan bir puan türünden 100 almak nasıl birşey biri bana anlatsın...

    YanıtlaSil
  56. manisa daki 100 puan ceken arkadasa helal olsun o kadar alanda fullemek ...insanın inanası gelmiyor.

    YanıtlaSil
  57. gerçekten cok entresan ...

    YanıtlaSil
  58. İnsan istatikten zerre anlamayınca 100 puan almak için full çekmek gerektiğini zannediyor işte. Yazık bu ülkeye. Adam üniversite bitirmiş ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi.

    YanıtlaSil
  59. istatistik bilmem ama yabancı dil puan hesaplaması sabit ve standart sapma vs olmayan yanlısın dogruyu götürmediği bi sınav. eger arkadasın dediği gibi % 10 yds etkiliyorsa yds den 100 almış olması sart. 100 aldıysa tebrik ederim ingilizce hocaları alamıyor cünkü yds den 100.

    YanıtlaSil
  60. Mrb arkadaşlar sizce KOBİ uzman yrd mi yoksa gelir uzman yardımcılığını ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu da sorulur mu hocam,tabi ki kobi,özlük hakları merkez uzmanlarla aynı...

      Sil
  61. manisa daki 100 puan ceken arka

    YanıtlaSil
  62. yds den 100 alma gibi bir şart yok p 57 puan türünde 100 almak için,1.olan kişi her halükarda 100 puan alır zaten...

    YanıtlaSil
  63. bir puan türünden 100 alabilmek için en fazla neti yapmak gerekir arkadaşlar. Yani 30 sorunun sorulduğu bir sınava 3 kişi girer ve 1. kişi 5 net, 2. kişi 10 net, 3. kişi 11 net yaparsa 3. kişi 100 puan alır.

    YanıtlaSil

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....