31 Aralık 2011 Cumartesi

Ekonomi Bakanlığı Ürün Denetmen Yardımcısı Maaşları

Ekonomi Bakanlığı Ürün Denetmen Yardımcısı Maaşı hakkında maalesef net bir bilgi yok elimizde. Son düzenleme eşit işe eşit ücret ile müfettiş seviyesinde sayılmaya başlanan denetmenler için maaşlarının müfettişler gibi yüksek olması beklenebilir. Ekonomi Bakanlığı Ürün Denetmen Yardımcısı Maaş ve Ekonomi Bakanlığı Ürün Denetmen Maaşı hakkında bilgisi olan varsa başkalarının faydalanması için yorum olarak yazabilir. Ekonomi Bakanlığı Ürün Denetmen Maaşları hakkında net bir bilgi olmaması yeni bir kadro olduğundan dolayıdır.

5 yorum:

  1. Öncelikle merhaba. Ürün denetmenliği mesleği hakkında sorusu olana Ben kısaca özet geçeyim. Bu işte çeşitli gruplarda ürün denetimleri yapılır. İhracat ve ithalat denetimleri olarak ikiye ayrılır. Buna ek olarak pamuk denetimi ise hem yurtiçi, hem de yurtdışı hepsine bakılır.
    Bikaç iş daha var ama pek sık olmaz. İş gereği sürekli fabrikalara, depolara gidilir. Genelde firmalar kendi araçlarıyla götürürler. Bazı yerlerde ise taksi ile anlaşılır parasını firmalar öder. Bir bayan için pek uygun bir iş değildir. Mesai kavramı yoktur.

    Haftasonu veya gece 9-10a kadar çalışılabilir. Üstelik mesai ücreti de yoktur. 1900-2000 gibi maaş alırsınız ilk başta. 3 yıl eğitim ve rapor vs. aşamasından sonra tez ve sınavla denetmen olursunuz.

    Rotasyon vardır. Bu bahsi geçen iller 3. bölgedir ve 3 yıl sonra rotasyon listesine girersiniz. Her an herhangi bi yere tayininiz çıkabilir de çıkmayabilirde. Ancak emekli olana kadar EN AZ bir kere bu bölgeleri dolaşmak zorundasınız. 2. bölgede enaz 4, 1. bölgede ise enaz 5 yıl görev yapmanız gerekiyor.

    Boşta veya işsiz olanlar için tavsiye edilir. Ancak puanınız iyi ise başka kurumları deneyebilirsiniz. Zira bikaç arkadaş böyle yaptığı için alım oluyor. Mühendis statüsünde bile değilsiniz. Mühendisten de azdır maaşı. A grubu olduğuna bakmayın, ekonomi bakanlığında ürün denetmeni bile olsanız maaşınız az.

    YanıtlaSil
  2. Mühendisleri aşağılayıcı bir hava seziyorum."Mühendis statüsünde bile değilsiniz".
    Öss de kaç binle yerleştirildin acaba? Analitik düşünce,ani karar verme yeteneğin ne kadar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mühendislik B kadro bir memurluktur. Burada bahsedilen ise A kadro bir memurluk. Normalde A kadro memurluğun daha avantajlı olması gerekir. Memurluk statüsünden bahsediliyor. Burada alınganlık gösterecek bir şey yok. Ani karar vermek o kadar da iyi bir şey değil burada görüldüğü gibi. Öss puanı gibi çocuksu boy ölçüşmelere ise hiç gerek yok.

      Sil
    2. ani karar verme yetisini ölçülebilir bir şey mi? ya analilik düşünce? arkadaşım ben öss de iki kez ilk bine girdim ve evet mühendisleri küçümsüyorum boğaziçili olanlar hariç.

      Sil
  3. Mühendisin daha üstte olduğunu ima etmiştir ve buna eminim, arkadaşlar en gerçek ve yardımcı olacak bilgiyi aşağıdaki linklerden edinebilirsiniz;

    http://www.udd.org.tr/urun-denetmenligi-yarisma-sinavi/

    www.udd.org.tr

    YanıtlaSil

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....