25 Nisan 2012 Çarşamba

MEB Uzman Yardımcısı Maaşları

Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcılığı 2102 Maaşı 2900 lira civarındadır, 3 yıl sonra uzman olunca maaş 700-800 lira civarında artmaktadır.
Uzman yardımcılığı demek yükselebilir bir kadro demektir, merkezi atama ile yapılmaz ve genelde bütün kurumlarda 90 üstü puanlarda kapatarak mülakatla alımını yapar.
Önceki ilanında YDS-KPDS şartı istemeyen milli eğitim, -istemiş olmak için mi bilinmez- 2015 ilanı için 30 şartı koymuş :)


Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcılığı 2015 Maaşı için tıklayınız.



Milli Eğitim Bakanlığında uzman olmak müsteşarlığa kadar giden bir yoldur. Yükselmesi açıktır. 2013 te maaşları 3000 lirayı geçecektir.

20 yorum:

  1. memurlar netteki ilanda yorum yapan öğretmenler ve öğretmen adayları 90 üstü alanlar atanmıştır diye isyan ediyor. Arkadaşım atanan öğretmenin maaşının 2 katı ve yükselebilen bir kadro bu, "kariyer meslek". Daha bi araştırma yapmadan öğretmen olmuşsun birde insan bunlara çocucuğunu emanet ettiğine yanıyor işte.

    YanıtlaSil
  2. meb uzman yardımcısı ne iş yapar?

    YanıtlaSil
  3. 30 puan alamadık be ya :)

    YanıtlaSil
  4. 30 puanı göstermelik koymuşlar belli. 800 bin kişi içerisinden dil puanı en az 80 de kalır.

    YanıtlaSil
  5. Hizmet yılı neden 5-10 yıl arası.Birilerine has mı açıldı bu kadrolar???

    YanıtlaSil
  6. Meb' in Hukuk müşavirliği davadan boğuluyor, bunlar hala yanlış iş yapmakta ısrarlı. Uzman yardıncısından 70-80 dil puanı iste, uzmandan 30. Hahahahaaa çok komik ya. Ayrıca genel idari hizmetler sınıfı kadrosuna eğitim öğretim hizmetleri sınıfından personel al, kendi öz evlatları şefleri alma. Öğretmenden daha mı aşağı görüyorsunuz bizi??? Gene mi hak yeme peşindesin ey MEB!!!

    YanıtlaSil
  7. bu 30 puan olayı doğru mu ? yoksa dalga mı geçiyor birileri ?

    YanıtlaSil
  8. hukuk bitirdikten sonra şaşırıp kariyer uzmanlığa giren varsa Allah tekrar şaşırtmasın diyelim. Taşrada çalışan binlerce kariyer uzmanının başvurularıyla uğraşmak istememiş bakanlık. Marjinal bir ilan olmuş, teknik şartnameye benziyor:) dar bir kadro tarafından hazırlandığı belli.

    YanıtlaSil
  9. Makinecilikten, elektronikten, rehberlikcilikten kısaca öğretmenden uzman yapacaksın ancak kariyer mesleklerden bir tek hukuk olur diyeceksin, öğretmenle muadil olarak hukukçu kariyer meslek mensuplarını göreceksin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Bu Milli Eğitim bu kafayla hayatta iflah olmaz..

    YanıtlaSil
  10. asıl uzman olacak olan İİBF dahil edilmemesi büyük kayıptır.

    YanıtlaSil
  11. ben 29 aldım ydsden. şimdi 30 alan benden daha iyi mi ingilizce biliyo yani? indir şunu 20ye herkes girebilsin, nedir.

    YanıtlaSil
  12. Benim KPDS puanım 96 şimdi bu duyuru gözümüzden kaçırıldı diye 70-80 arası puan alabilmiş İng öğretmeni vs. uzman olacak. Bu neyin kafasıdır bir yabancı dil puanı ile her branşta eğitim uzmanı atanıyor?

    YanıtlaSil
  13. ode1299, arkadaş puanın ne olursa olsun, başvuruyu öyle veya böyle kaçırmışsanız, sizden düşük puanlıların alınmasını eleştirmeye hakkınız olamaz.ayrıca dediğin gibi 70-80 puanlı öyle arkadaşlar var ki sana kök söktürürler dil konusunda...öyle kibirlenmeye hava atmaya falan gerek yok..kendine güveniyorsan başvurursun, mülakatına girip yerleşirsin,hepsi o kadar.

    YanıtlaSil
  14. listedeki isimlere iyi bakın. aralarında bakanlıkta kadrosuz bir şekilde daire başkanlığı yapan adamlarda var. ilanın kimler için açıldığını da görmüş olduk !

    YanıtlaSil
  15. Sevgili meslektaşım "sözögretmenim", tanımadığım birine korkakça yazı yoluyla saygısızlık etmek istemem ama sen beni tanımadan bilmeden yazmışsın bir şeyler.
    Zaten tanısan, kıyaslayacak yakınlıkta olsan bile böyle bir yetkinliğin var mı? Ben kendi tecrübelerime göre söyleyebilirim ki o basit sınavdan dediğim aralıkta veya altında puan alan arkadaşlarım 100 kelimeyle ingilizce konuşup öğretiyorlar. Senin de yazdıklarını ve savunduğun güruhu düşününce kendi dilini 100 kelimeyle konuştuğunu tahmin ediyorum.
    Ben girdiğim her sınavdan Türkiye derecesi yapayım, perfomans ölçeklerinde insanlar memnuniyetini göstersinler, öğrencilerime yurt dışı tecrübesi kazandırayım diye hiç bir karşılık beklemeden bir sürü ek iş çıkarayım kendime, öğretim yöntemleri geliştireyim, benimle yarışmadan sırf parazitlik yapabilen adamlar mülakatla sözlüyle iş yapsınlar.
    Neyse çok yüklenmek istemiyorum sana hiç bir sınav boşuna değil çok şeyi gösterir, kalanı da mülakatla belirlesinler lafımız yok. Adam gibi 90 puan şart koyarsın 31 puanlı adamlar başvuramaz kalabalık etmez. O dandik sınavdan 70-80 alanları biliyorum bana asla kök söktüremeyeceklerini de...

    YanıtlaSil
  16. Bu ülkede halen MÜLAKAT olayını TORPİL in dışında tutmak için çabalayan bir zihniyet var. Bu ilanı tarafsız yorumlayabilen her üniversite mezunu,alınacak olan uzman kadronun zaten belli olduğunu anlar.Adamlar kafa buluyor milletle.Amaç sadece demokratik bir ülkede yaşıyormuşuz izlemini yaratmak...

    YanıtlaSil
  17. adam şef öğretmeni değil beni eğitim uzmanı yapmalısın yazmış pardon da neyin kafasını yaşıyosunuz tabi ki öğretmeni seçecek mantıklı olan da budur herkes yerini haddini bilmeli...

    YanıtlaSil
  18. hocam sen önce Eğitim Uzmanı ile Milli Eğitim Uzmanı arasındaki farkı öğrende ondan sonra gel burada yorum yap..

    YanıtlaSil
  19. "ode1299" hocam siz hiç merak etmeyin İngilizceden mülakata girecek son kişinin puanı 97.5 o yüzden başvuramadım diye de kafanızı bir yerlere yada üyelere! vurmayın başvursanızda zaten listeye giremeyecektiniz.. Sizin çıkarımınıza göre bakacak olursak 97.5 + alanlar ( hatta siz 90+ demiştiniz değil mi ? )listeye girdiği için gayet nitelikli arkadaşlar Uzman olacak o yüzden kendinizi üzmeyin.. Sizden niteliklileride varmış ve başvurmuş demek ki ! No Problem! Ok ;)

    YanıtlaSil

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....