20 Kasım 2012 Salı

Danıştay Destek Personeli Maaşı - Hizmetli

Danıştayda çalışan destek personellerinin maaşları brüt olarak 1346 liradır. Ancak alacakları miktar bu değildir!
Brüt miktar ssk ve emeklilik primi gibi kesintileri de içinde içerir. Bunlar çıkartılıp net alınacak maaş bulunur. Bu da önceden bir yerde sigortalı çalışıyorsanız değişir. Vergi diliminiz etkiler, çocuk sayınız eşiniz etkiler. Ama genel bir tahmin yaparsak Danıştayda çalışacak hizmetli, temizlik, çay ve dosya taşıma işlerini yapacak destek personelinin maaşı net miktar olarak 1000 lira civarında olur. Danıştayın 150 lira civarı ek mesai ücretlerini de alabilirler.

Destek personellleri Daire Başkanı, Daire üyeleri ve daire hakimlerinin odalarını temizler. Onların çay, kahve gibi hizmetlerine bakar, ve daire içi ve dışı dosya ve evrak dağıtımını yapar.

Sözleşmeli olduğu için ücret ucuz olabilir, girdikten sonra kadroya geçerlerse maaşı baya artabilir. Sorularınız var ise aşağıda yorum kısmından sorabilirsiniz.

10 yorum:

  1. MRBLAR BEN 5 YILDIR BİR ŞİRKETTE ASGARİ ÜCRETLİ OLARAK ÇALIŞIYORUM VE SİGORTAMDA EKSİKSİZ YATIYOR. EVLİYİM VE 1 TANEDE ÇOCUĞUM VAR ACABA DANIŞTAY'A GİRMİŞ OLSAM KISMETSE NET MAAŞIM NE KADAR OLUR ACABA TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN...

    YanıtlaSil
  2. danıştaya destek personeli için başvuru yapmak istiyorum fakat mersinde ikamet ediyorum evliyim ve iki çocuk annesiyim.acaba lojman varmı

    YanıtlaSil
  3. Maalesef böyle kurumlarda lojmanlar sadece hakim-savcı-müdür grubuna olur.

    YanıtlaSil
  4. hizmetli olarak çalışan elemanlara servis vb. hizmetler sunuluyor mu? ayrıca mesai saatleri diğer çalışan memurlarla aynı mı bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. Servis imkanı herkes için geçerli olmak zorunda. Servis hizmetliler içinde vardır. Zaten bu bir hak, bunu danıştay yapmazsa ayıp eder. Mesai saatleri genelde aynıdır ama istisnalar çıkabilir, erken gelmesi gereken personel olabilir.

    YanıtlaSil
  6. destek personeli olunca tayin isteyebiliyormuyuz acaba yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  7. destek personeli olduğumuzda tayin isteme şansımız varmı.

    YanıtlaSil
  8. TAYİN:
    Alınan kadro sözleşmeli ve danıştayda bile sürekli çalışacağınızın garantisi yok. Sizi sevmeyen biri olursa kapının önüne koyabilir.

    Kadroluda bile tayin isteyemezsiniz başka danıştay yok. Anca eş durumu gibi olaylar kurtarır. SÖzleşmeli kadroda hiçbir şekilde mümkün olmaz tayin.

    YanıtlaSil
  9. pekala kadrolu memur olarakta hizmetli çalışanı olsa nekadar maaş lır net

    YanıtlaSil

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....