30 Kasım 2012 Cuma

Sözleşmeli Sağlık Teknikeri Maaşı

Sözleşmeli sağlık teknikerlerinin maaşı 2013 yılında brüt olarak 1900 lira civarı olacaktır. Brüt ücret olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Alacağınız net miktar bu değildir. Net ücret brütten vergi, emeklilik primi, ssk ücretleri çıkartılarak bulunur. Bu ücretlerde kişinin önceden çalışıp çalışmadığına hangi vergi diliminde olduğuna göre değişir. Devletteki sözleşmeli kadrolarda maaş genelde sabit olmaz, küçükte olsa sürekli değişir. 1900 ün ortalama neti 1400 civarıdır.

Evli iseniz ve eşiniz çalışmıyorsa evlilik ücreti, çocuğunuz varsa çocuk ücreti gibi ödemelerde maaşı 100-200 arasında değişir. Devlet en fazla 3 çocuğa yardım etmektedir.
Bunların yanında en önemli ek kalem döner sermayedir. Döner sermaye hastanenin yerine ve devlet mi üniversite mi olduğuna bağlı olduğu için o da değişir. 500 lira civarı olduğu tahmin edilebilir.
5 yılda bir maaşa 50 lira zam gelir.(çok fazla!!!)

Sağlık teknikeri maaşları bütün sağlık teknikerlikleri için birbirine çok yakındır veya aynıdır. Sağlık bakanlığında genelde şu sağlık teknikerleri çalışır: Acil tıp teknikeri, Adli tıp teknikeri, ameliyathane teknikeri, anestezi teknikeri, çevre sağlığı teknikeri, diş klinik yardımcısı, diyaliz teknikeri, eczane teknikeri, elektronörofizyoloji teknikeri, evde hasta bakımı teknikeri, fizik tedavi teknikeri, iş ve uğraşı teknikeri, labaratuvar teknikeri, odyometri teknnikeri, patoloji teknikeri, perfüzyon teknikeri, protez/ortaz teknikeri, radyoloji teknikeri, radyoterapi teknikeri, tıbbi sekreter...

Sonuç olarak aldıkları maaşlar muhtemelen 1900-2000 lira aralığında olacak ve sürekli değişecek. Bu kadar sıkıntılı bir işte çalışan teknikerlerin aldığı maaşı hakkettiğini düşünüyor musunuz? Hemen aşağıda yorum yazabilirsiniz.

-->

3 yorum:

  1. hayır, yeterli değil. Yoksulluk ve açlık sınırları gözönüne alınmadan seviye altı her türlü maaş hesaplaması temelinden yanlıştır.

    YanıtlaSil
  2. bence de o şartlara o maaşş yetersizzz

    YanıtlaSil
  3. bence diyaliz teknikerleri hem zehmetli hemde sabır gerektiren bir iş yapıyor devletten yardım etmelerini taleb ediyoruzz

    YanıtlaSil

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....