1 Aralık 2012 Cumartesi

Sözleşmeli Sağlık Memuru Maaşı Ne Kadar?

Sağlık memurluğu zor bir meslek, buna rağmen bunun sıkıntısını çekip çalışıp para kazanmaya çalışıyorlar. Bu sıkıntılı meslekte görev yapanlar için maaş araştırması yaptık. Aşağıda paylaşıyoruz, yorum yazarak katkıda bulunursanız seviniriz.

Sağlık bakanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli sağlık memurlarının maaşları tecrübesine göre 5 yılda bir artar. Bu artış çok değil 50 lira civarıdır. Bunu göz ardı ediyoruz. Lise mezunlarına brüt ücret 1650, önlisans mezunlarına 1800, lisans mezunlarına 1900 lira civarıdır. Bu ücret brüt ücrettir. Alacağınız net ücret sizin önceden çalışma durumunuza, kesilecek vergilere, ssk primine, emeklilik ücretine göre kesilecek miktarlara bağlı olarak değişecek.

Bunun yanında ek olarak alacağınız döner sermaye en iyi ek ücret olacaktır. Üniversite ve devlet hastanelerinin döner sermaye ücretleri farklıdır. Döner sermayeyi hastanenin yeri ve yoğunluğu da etkilemektedir. Bu ücreti ortalama 400-600 arası sayabilirsiniz.

Çok çeşit sağlık memuru vardır, bunlar ortalama aynı ücreti alırlar. Aldıkları maaş birbirine yakındır veya aynıdır. Acil tıp teknisyeni, anestezi teknisyeni, çevre sağlığı teknisyeni, laboratuvar teknisyeni, ortopedi teknisyeni, röntgen teknisyeni, tıbbi sekreter, toplum sağlığı teknisyeni gibi sağlık memurlukları bulunmaktadır.

Lise mezunu bekar bir sağlık memurunu ele alacak olursak brüt ücretten kalan net ücret 1300 civarı, döner sermaye ile birlikte 1700-2000 arası alacağını düşünebiliriz. Böyle sıkıntılı bir meslek için aldıkları ücret iyi mi? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

-->

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merak ettiğiniz soruları yazabilrsiniz....